Foto: stock.xchng

Trīs Krievijas biznesa elites pārstāvji, kas iekļauti ASV noteiktajā sankciju sarakstā, pamanījušies izvairīties no Kanādas vērstajām sankcijām. Aģentūra "Reuters" norāda - Kanādas rīcība esot zīme par valsts ekonomikas prioritātēm, pretnostatot tās ārpolitikai un starptautiskās sabiedrības attieksmei pret Krievijas agresiju Ukrainā.

Pēc "Reuters" informācijas trīs biznesmeņi, kuriem piemērotas ASV sankcijas, bet ne Kanādas, ir - uzņēmuma "Rossijskije tehnologii" vadītājs Sergejs Čemezovs, "Rosņeftj" prezidents Igors Sečins, kā arī "Krievijas dzelzceļa" kompānijas priekšnieks Vladimirs Jakuņins.

Portāls "CBC" norāda, ka "Rossijskije tehnologii" esot ievērojamas līgumsaistības ar Kanādas aviācijas līderi "Bombardier", "Rosņeftj" pieder 30% kapitāldaļas "Exxon Mobil" naftas ieguves atradnēs Kanādas pilsētā Albertā, savukārt Krievijas dzelzceļam aizvien ir spēkā vairākus miljonus ASV dolāru vērtas līgumsaistības ar "Quebec's SNC-Lavalin", kas piedalījās Soču Olimisko spēļu infrastruktūras izveidē.

Iepriekš Kanādas premjers Stīvens Hārpers norādījis: "Kamēr Krievija izrāda necieņu pret Ukrainas suverenitāti, Kanāda kopā ar saviem sabiedrotajiem turpinās vērst spiedienu pret Krieviju, kas novedīs pie tās tālākas ekonomiskās un politiskās izolācijas."

Līdz šim Kanāda noteikusi sankcijas 80 Krievijas un Ukrainas amatpersonām, kā arī divām bankām. Savukārt ASV  noteikušas sankcijas aptuveni 60 ar Ukrainas konfliktu saistītām amatpersonām. "Reuters" gan norāda, ka Sečina, Jaukuņina un Čemezova iekļaušana sankciju sarakstā esot fundamentāli svarīga, ņemot vērā minēto biznesmeņu ciešās attiecības ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!