Foto: AFP/Scanpix
Krievijas prezidents Vladimirs Putins mudinājis valdības ierēdņus un ministrus ierastā jaungada un Ziemassvētku svētku laikā neizmantot ierasto atvaļinājumu, bet gan turpināt glābt valsts ekonomiku un strādāt, vēsta Krievijas mediji.

Krievijā, lielākoties, jaungada atvaļinājums tiek izmantots, sākot no jaungada dienas, un tas beidzas pāris dienas pēc pareizticīgo Ziemassvētkiem 6.janvarī. Kopumā tā ilgums ir ap desmit darba dienām. 

Putins 25.decembra tikšanās reizē ar valdības pārstāvjiem mudinājis valstsvīrus šo atvaļinājumu neizmantot, ņemot vērā Krievijas ekonomikas nedienas.

Jau vēstīts, ka sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Vestīts, ka rietumu sankcijas, kas Krievijai piemērotas, valsti novedušas pie smagām ekonomiskajām problēmām, tostarp rubļa devalvācijas, kapitāla un investoru aizplūšanas. Krievijas ekonomiku lielā mērā ietekmējis arī naftas cenu kritums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!