2016. gada laikā, kā prognozē "Bloomberg", vairāku valstu, tostarp Krievijas ekonomikas sniegums sagādās pamatīgu vilšanos. Tikmēr Maskavā paredz, ka paredzētais valsts ekonomikas vājums dos pretēju efektu un tieši stiprinās tautsaimniecību.

Komentējot "Bloomberg" prognozes oficiālajam Kremļa laikrakstam "Rossiyskaya Gazeta", Valsts nodarbinātības un sociālo jautājumu akadēmijas vicerektors Aleksandrs Safanovs vispirms piekrīt ASV analītiķiem, atzīstot, ka vairākos ekonomikas rādītājos Krieviju sagaida lielas grūtības un 2016. gadā ekonomikas izaugsmi nav vērts gaidīt.

Taču Safanovs arī skaidro, ka ilgtermiņā šobrīd sastopamās problēmas raisīs tautsaimniecības attīstību.

"Ārzemju valūtas vērtības pieaugums piespiedīs pašmāju uzņēmējus atrast ražotājus un piegādātājus Krievijā, tādējādi veicinot valstī mašīnbūves izaugsmi un apstrādes rūpniecību," sacījis Safanovs.

Tāpat, kā pamato akadēmiķis, ekonomiskā situācija jau šogad rosinās valsti privatizēt vairākus uzņēmumus, kas, nonākot privātu akcionāru rokās, spēs efektīvāk nodrošināt ražošanu.

Ziņots, ka Krievijas valdība, cenšoties reaģēt uz naftas cenas kritumu, gatavojas jauniem izdevumu samazināšanas pasākumiem līdz pat 10% apmērā no plānotajiem šā gada valsts budžeta izdevumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!