Krievijas valdības publicētais valsts pretkrīzes plāns kopumā varētu izmaksāt vismaz 35 miljardus ASV dolāru, vēsta aģentūra "Reuters".

Trešdien Krievijas valdība publicēja pretkrīzes plānu, kas paredz valsts budžeta apcirpšanu un pārdali, naudu pārvirzot sociālajam atbalstam un banku stimulēšanai.

Kā liecina "Reuters" un Krievijas mediju informācija, plāna kopējā vērtība paredz vismaz 35 miljardu ASV dolāru iepludināšanu valsts ekonomikā un sociālajā sistēmā, precīzs naudas izcelsmes avots gan nav zināms. Kā liecina publiskotais plāns, 15 miljardi ASV dolāru tiks pārvirzīti valsts banku glābšanai.

Valdības apstiprinātais plāns arī paredz, ka jau martā valsts pensijas tiks palielinātas par 11,4%. Tāpat pretkrīzes plānā norādīts, ka līdzekļi no valsts budžeta aizsardzības izdevumiem netiks pārdalīti.

Komentējot plānu, valsts Finanšu ministrija norādījusi, ka, lai savilktu jostu, nāksies uz laiku apturēt arī uzsāktos lielākos būvniecības projektus. Ministrija gan nav precizējusi, par kādiem projektiem tieši ir runa.

Jau vēstīts, ka kredītreitingu aģentūra "Standard & Poor's" samazinājusi Krievijas kredītreitingu līdz "atkritumu" līmenim, proti, neiesakot investoriem investēt šajā valstī. Savukārt Maskava norādījusi, ka turpmāk kredītreitingu vērtējumus uz nenoteiktu laiku neņems vērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!