Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas ekonomika piedzīvo grūtus laikus – šā gada pirmajā ceturksnī valsts iekšzemes kopprodukts (IKP) bijis par 0,5% mazāks nekā 2013. gada pēdējā ceturksnī, trešdien, 16. aprīlī Krievijas domē paziņojis valsts Ekonomiskās attīstības ministrs Aleksejs Ulukajevs.

Tiesa gan, salīdzinājumā ar 2013. gada pirmo ceturksnī, Krievijas IKP ir nedaudz - par 0,8% - pieaudzis.

"Delfi" jau ziņoja, ka, neraugoties uz to, ka Rietumeiropa un ASV pagaidām nav vērsušas pret Krieviju ekonomiskas sankcijas, prognozes par tautsaimniecības attīstību kaimiņvalstī kļūst arvien pesimistiskākas.

Krievijas Finanšu ministrs Antons Siluanovs šonedēļ paziņoja, ka ekonomikas pieauguma temps 2014. gadā varētu samazināties līdz nulles atzīmei, bet Ekonomiskās attīstības ministrija samazinājusi IKP pieauguma prognozi no tā dēvētajā "bāzes scenārijā" plānotā 1,1% līdz nieka 0,5%.

Siluanovs ekonomikas stagnāciju skaidro ar tirgus konjunktūru, kas esot sliktākā kopš 2008.-2009. gada.

Stagnācija Krievijas ekonomikā sākās jau pērn, kad IKP pieaugums sasniedza tikai 1,3%, kas bija zemākais ekonomikas pieauguma rādītājs pēdējo četru gadu laikā. Sākotnēji atbildīgās ministrijas cerēja, ka šogad ekonomika atkopsies un atgriezīsies uz izaugsmes ceļa, taču Krimas aneksijas un Ukrainas krīzes, kā arī iespējamo ekonomisko sankciju dēļ šīs cerības zūd.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!