Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pāvels Durovs, Krievijas lielākā sociālā tīkla "VKontakte" dibinātājs un vadītājs atlaists un pametis valsti, vēsta "Reuters".

Durovs gan jau iepriekš teicis, ka grasās atstāt uzņēmumu Krievijas Federālā drošības dienesta spiediena dēļ.

Viņš apgalvo, ka 1.aprīlī iesniedzis atlūgumu, tomēr pēc divām dienām pārdomājis, jo uzskatījis, ka viņa aiziešana apdraudētu "VKontakte" nākotni.

Jau gadu sociālais tīkls ir īpašnieku strīdu objekts. Pirms gada 48% uzņēmuma akciju iegādājās "United Capital Partners", ko vada Kremlim pietuvinātas personas. Pārējās kompānijas daļas pieder "Mail.Ru". Šomēnes abu īpašnieku strīds nonācis tiesā.

Durovs apgalvo, ka par savu atlaišanu uzzinājis no preses. "Vkontakte" savukārt norāda, ka nav saņēmuši formālu Durova iesniegumu par atlūguma atsaukšanu.

Tehnoloģiju blogam "TechCrunch" Durovs sacījis, ka atrodas ārpus Krievijas un ka nedomā doties atpakaļ.

"Delfi" jau vēstīja, ka vēl pērnā gada 13. decembrī pieprasījis informāciju par personām, kas sociālajā tīklā veidojušas tā dēvētā Eiromaidana atbalsta grupas.

To publiski atzinis Durovs, kurš nesen paziņoja, ka nolēmis aiziet no darba paša veidotajā sociālajā tīklā un pārdot sev piederošās kapitāldaļas. Šo lēmumu, kurš Krievijas medijos izraisīja dažādus minējumus par tā iemesliem, Durovs skaidroja tieši ar FDD spiedienu, informēja neatkarīgais televīzijas kanāls "Doždj".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!