Foto: AFP/Scanpix
Pēc pirmdien piedzīvotā biržu indeksu un akciju cenu kritiena daudzviet tās atkal pieaugušas un stabilizējušās. Arī rubļa vērtības svārstības mazinājušās, tomēr šī valūta vēl nav atguvusies no piedzīvotā vērtības krituma.

Kļuvis zināms, ka pirmdien, kad rubļa vērtība pret citām lielākajām pasaules valūtām piedzīvoja brīvo kritienu, Krievijas centrālā banka tirgū pārdevusi ārvalstu valūtu 11,3 miljardu ASV dolāru (8,2 miljardu eiro) vērtībā.

3.marta notikumi finanšu pasaulē jau nodēvēti par "Melno pirmdienu".

Spriedze Krimas pussalā, kuru faktiski okupējis Krievijas karaspēks, un bažas par iespējamu militāru konfliktu un pārmaiņām energoresursu tirgū biržas visā pasaulē izraisīja akciju vērtību kritumu, bet Maskavā – bailes par Krievijas rubļa devalvāciju.

Pēc tam, kad Krievijas prezidents publiski apgalvoja, ka militārs konflikts nav viņa dienas kārtībā, daudzviet uzņēmumu akcijas atguvušas vērtību un piedzīvotas pat "iepirkšanās kampaņas", proti, investori izmantojuši zemo cenu, lai paplašinātu savu akciju portfeli. Biržas Eiropā ceturtdien tirdzniecību sāka ar kāpumu, informē "Bloomberg".

Lai gan finanšu tirgi joprojām uzmana Ukrainas situācijas attīstību, tomēr pašlaik uzmanības centrā ir Eiropas Centrālās bankas sēde, kurā tiks izlemts, vai mainīt patlaban esošo rekordzemo starpbanku procentu likmi, norāda "Reuters".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!