Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas valdība nespēs atdot pilsoņiem pensiju uzkrājumus par 2014. gadu, jo līdzekļi ir iztērēti, lai finansiāli atbalstītu šā gada martā anektēto Krimu, trešdien, 25. jūnijā paziņojis Krievijas finanšu ministrs Antons Siluanovs.

"Mums nav līdzekļu. Neviens arī negrasījās šo naudu atdot, jo šī nauda "aizgāja" Krimai, pretkrīzes pasākumu ieviešanai. Pagaidām gan mums šī nauda vēl ir, bet tā, visdrīzāk tiks izmantota Krimas un Sevastopoles sociālekonomiskās attīstības programmas ieviešanai," ministra teikto citē "ITAR-TASS".

"Delfi" jau daudzkārt vēstījis, ka šā gada 16. martā Ukrainas teritorijā esošajā Krimas pussalā un Sevastopolē notika starptautiski neatzīts referendums par šo teritoriju pievienošanu Krievijai, nosakot, ka tā ir Krievijas Federācijas subjekts. Īsi pēc šī referenduma Krievijas Federācijas padome pieņēma lēmumu par Krimas pievienošanu Krievijai.

Krievijas ekonomiskās attīstības ministrs Aleksejs Uljukajevs iepriekš nāca klajā ar ierosinājumu "atdot" Krievijas fondēto pensiju fondam 243 miljardus rubļu (aptuveni 5,4 miljardus eiro), kas tikuši novirzīti citiem mērķiem, paredzot attiecīgas kompensācijas aptuveni 25 miljoniem topošo Krievijas pensionāru, kuru nākotnes pensijas apmēru negatīvi ietekmēs šis lēmums. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!