Foto: AFP/Scanpix
Krievijas un Turcijas savstarpējo attiecību uzlabošanās ietekmē varētu pieaugt Turcijā esošo viesnīcu cenas, norāda SIA "Latvia Tours" direktore Ieva Keiša.

"Pagaidām ir grūti pateikt, ko tas varētu mainīt mums. Iespējams, ka ar laiku, kad situācija normalizēsies un krievu tūristi atgriezīsies, viesnīcas var celt cenas, mēģinot atgūt nokavēto," prognozē Keiša.

Arī "Tez Tour" valdes priekšsēdētājs Konstantīns Paļgovs norāda, ka par ietekmi uz Latvijas tūrisma nozari nav ko teikt. Taču Krievijas un Turcijas attiecību uzlabošanās ir pozitīvs signāls Turcijai.

"Tas ir pozitīvs signāls Turcijas tūrisma nozarei un tās pozīciju atjaunošanai, jo tūrisma iespaids valsts ekonomikā ir ievērojams," atzīst Paļgovs.

Kā vēstīts, Krievijas un Turcijas attiecības saasinājās pēc 24.novembra, kad Turcijas iznīcinātāji pie Turcijas-Sīrijas robežas notrieca Krievijas bumbvedēju "Su-24". Turcija paziņoja, ka Krievijas lidmašīna pārkāpusi tās gaisa telpu, bet Krievija to noliedza un uzstāja, ka tā bijusi Turcijas plānota provokācija. Ankara sākotnēji atteicās atvainoties par notikušo, savukārt Krievija ieviesa ekonomiskās sankcijas pret Turciju.

Tomēr pagājušajā nedēļā saspīlētās abu valstu attiecības sāka uzlaboties un Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdoans nosūtīja Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam atvainošanos bojāgājušā pilota ģimenei.

Maskava savukārt ceturtdien, 30.jūnijā, atcēla aizliegumu tūrisma firmām organizēt braucienus uz Turciju un fraktēt čarterreisus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!