Foto: stock.xchng

Krievijas Sverdlovskas reģionā Urālos līdz piektdienai jāizņem viskija "Jack Daniel's Tennessee Honey" partija, vēsta ziņu aģentūra "Itar-Tass".

Vietējais patērētāju tiesību aizsardzības dienesta "Rospotrebnadzor" vadītāja Natālija Lukjanceva norāda, ka dienests veicis laboratoriskus testus un konstatējis, ka viskijā atrodas viela, ko parasti viskija ražotāji neizmanto.

"Jack Daniel's" pārstāvis Krievijā Aleksandrs Goreļins norāda, ka "bīstamais" viskijs satur medu un cukuru. Viņš vaino vietējo patērētāju tiesību aizsardzības dienestu, un uzskata, ka laboratoriskajos testos viskijs sajaukts ar kādu liķieri.

Veikalu īpašnieki jau ir brīdināti, ka līdz piektdienai, 22. augustam, no veikalu plauktiem jāizņem "bīstamais alkohols".

Jau augusta vidū patērētāju tiesību aizsardzības dienests "Rospotrebnadzor" veica laboratoriskus testus viskijiem, lai noskaidrotu, vai dokumentācija un preču zīmes ASV ražotajam viskijam atbilst noteiktajiem standartiem.
Arī viskiji "Jack Daniel's Tennessee" un "Bourbon" neatbilst noteiktajiem standartiem, norāda dienestā. Uz viskiju pudelēm nav "sanitārajām normām" atbilstošas etiķetes, pārkāpjot spēkā esošo likumu, skaidro dienests.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!