Foto: AFP/Scanpix
Krievijas valdība pirmdien, 1. decembrī, ir pieņēmusi lēmumu par daļēju naftas giganta "Rosneft" privatizāciju, vēsta ziņu aģentūra "Itar-Tass".

"Rosneft" izpilddirektors Igors Sečins jau iepriekš ziņu aģentūrai norādīja, ka uzņēmums pozitīvi vērtē ideju, ka valsts daļēji privatizēs uzņēmumu. Privatizācijas cena būs 8,12 ASV dolāru (apmēram 6,5 eiro) par akciju.

Plānots, ka 2015. gadā Krievija privatizēs 19,5 % "Rosneft" akciju, Krievija varētu ieguldīt uzņēmuma akcijās līdz 8,5 miljardiem ASV dolāru (apmēram 6,8 miljardi eiro).

29 "Rosneft" uzņēmumos Sibīrijā, centrālajā Krievijā un Tālajos Austrumos iegūst naftu, kā arī uzņēmumam ir kopuzņēmumi Venecuēlā, Vjetnamā, Kanādā, Brazīlijā, Norvēģijā, Alžīrijā, Apvienotajos Arābu Emirātos un ASV.

"Rosneft" norāda, ka 2013. gadā dienā ieguva 4,2 miljonus barela naftas un šķidrā ogļūdeņraža, kas ir par 72 % vairāk nekā 2012. gadā.

Jau ziņots, ka Rietumvalstu sankciju dēļ Krievijas naftas uzņēmums "Rosneft" ir pieprasījis vairāk nekā 48 miljardus ASV dolāru (aptuveni 38 miljardus eiro) lielu atbalstu no valsts nacionālā labklājības fonda.Krievijas Enerģētikas ministrija trešdien, 22. oktobrī, apstiprināja finansiālās palīdzības pieprasījumu.

ASV vērsusi sankcijas pret "Rosneft" un citiem Krievijas uzņēmumiem, paredzot, ka kompānija Savienoto Valstu tirgos var iegūt vien īstermiņa finansējumu. Sankciju piemērošanu Vašingtona skaidro ar uzņēmuma nozīmīgo lomu Krievijas naftas nozarē un faktu, ka tās vadītājs Igors Sečins ir ciešs prezidenta Vladimira Putina sabiedrotais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!