Baltijas valstu iedzīvotāji padomju laikos dzīvoja kā karaļi, taču gribēja brīvību, un tagad viņi cieš no atrašanās Eiropas Savienībā (ES), intervijā “Financial Times” apskatniecei Kortnijai Vīverei norādījis krievu kaujinieks, kurš pēc Ukrainā piedzīvotajām kaujām guvis traumas un tagad atgriezies Krievijā.

“Viņi dzīvoja kā karaļi, bet tagad saviem agrākajiem pavēlniekiem izrāda nepateicību,” sacījis kaujinieks ar segvārdu Karībietis.

“Viņiem savulaik bija marmelādes tūbiņas, elektroierīces, piena produkti. (..) Tagad viņiem jācieš no dalības ES, ” Krievijā dzirdēto propagandu intervijā atkārtojis kaujinieks, tādējādi parādot sagrozīto informācijas telpu, kurā dzīvo daļa no Putina režīma atbalstītājiem.

Kaujinieka ieskatā Baltijas valstis pēc pievienošanās ES piedzīvojušas ekonomikas katastrofu: “Viņi tagad ir kā Detroita. Kā Ņūorleāna pēc viesuļvētras,” intervijā sacījis kaujinieks.

Karībietis, īstajā vārdā Konstantīns, bieži laiku pavada tā dēvētās “Jaunkrievijas” jaunizveidotā muzeja telpās, kas neilgi pēc atvēršanas piesaistījis pamatīgu apmeklētāju interesi.

Šis muzejs, kas nosaukts cara laika terminoloģijā par "Jaunkrieviju", veltīts Krievijas teritorijai, kas iekļauj sevī arī Austrumukrainu. Tas atvērts tikai neilgi pēc tam, kad Krievija aizvēra vienīgo līdz mūsdienām saglabājušos Josifa Staļina ēras ieslodzījuma nometni "Perma-36", mainot tajā iekārtoto ekspozīciju, kurā nu vairs nav norādes par tirāna noziegumiem.

Jau ziņots, ka Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!