Foto: stock.xchng

Krievijā izsniegtās "Visa" un "MasterCard" maksājumu kartes pēc teju pusgada ilga pārtraukuma var atkal izmantot Krievijas okupētajā Ukrainas pussalā Krimā, vēsta Kremlim pietuvināts medijs RT.

Skaidras naudas izņemšana ar "Visa" un "MasterCard" būs pieejama, izmantojot bankomātus, kas pieder Krievijas Nacionālajai komercbankai. Krievijas iekšzemes darījumus apstrādās Krievijas jaunizveidotā Nacionālā maksājumu karšu sistēma.

Sistēma izveidota pēc tam, kad Rietumvalstu sankciju dēļ uzņēmumi atteicās strādāt ar Krievijas bankām.

Jau ziņots, ka pērnā gada decembrī banku karšu apkalpošanas un maksājumu kompānijas "Visa" un "MasterCard" paziņoja, ka pilnībā pārtrauc sniegt pakalpojumus Krievijas okupētajā Ukrainas pussalā Krimā.

Vēstīts, ka Krievija pērnā gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!