Foto: undefined
Krievijas premjers Dmitrijs Medvedevs valdībai uzdevis rīkojumu atbalstīt burāšanu un jahtu piestātnes Melnajā jūrā pie Krimas.

Medvedeva rīkojums, kura mērķis ir attīstīt Krimas ekonomiku, nodots Krievijas ministrijām, kas atbildīgas par transportu, ekonomiku, sportu, tūrismu un jaunatnes politiku, kultūru un ārlietām. 

Dokumentā, kas publicēts arī valdības mājaslapā, minēts, ka ministrijām jānodrošina tādi apstākļi, lai Krievijas piekrastēs un Krimā burātājiem un atpūtniekiem uz jahtām būtu labvēlīgi apstākļi.

Rīkojums izdots kā daļa no plāna, kas izveidots Krimas mazo un vidējo uzņēmēju atbalstam. Par tā izveidi 15. jūnijā tika panākta vienošanās Jaltā.

Jau ziņots, ka, kopš Krievija okupējusi Krimu, pussalu piemeklējušas smagas ekonomikas nedienas, kuras Maskava cenšas izlīdzināt ar sociālām un monetārām palīdzības subsīdijām.

Pirms okupācijas vidēji pusgadā Krimu apmeklēja seši miljoni tūristu, šogad šis skaitlis, kā liecina Krimas un Krievijas tūrisma ministriju dati, sarucis līdz četriem miljoniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!