Foto: RIA Novosti/Scanpix

Turpmāk Krievijas anektētās Krimas pussalas iedzīvotājiem vairs nebūs pieejami ukraiņu kompānijas "Roshen" ražotie saldumi – 13. maijā paziņots, ka "Roshen" produkcijas ievešana Krimas teritorijā aizliegta.

"Šī informācija darīta zināma Krimas Republikas Ekonomiskās attīstības un tirdzniecības ministrijai, vietējai muitai un galvenajiem piegādātājiem, kas strādā ar lielākajiem tirdzniecības tīkliem. Aizliegums darbojas visā Krievijas Federācijas teritorijā, tajā skaitā Krimā," paziņojusi Krimas galvenā sanitārā ārste Natālija Peņkovska.

"Delfi" jau ziņojis, ka "Roshen" īpašnieks - uz Ukrainas prezidenta amatu kandidējošais Petro Porošenko - jau kādu laiku kritis Krievijas nežēlastībā. Jau pērnā gada augustā Krievija aizliedza "Roshen" Ukrainas fabrikā ražoto saldumu ieviešanu Krievijā, bet šā gada martā, iesaistot OMON, tika apturēta arī uzņēmumam piederošas saldumu ražotnes darbība Krievijas pilsētā Ļipeckā.

Martā arī kļuva zināms, ka Krievijas prokurori ierosinājuši no Ukrainas saldumu ražotāja piedzīt 70 miljonus ASV dolāru par apzinātu zemas kvalitātes produkcijas ražošanu.

Krievija bija lielākais "Roshen" tirgus, uz kuru ik mēnesi "Roshen" eksportēja aptuveni sešus tūkstošus tonnu šokolādes.

Patērētāju tiesību aizsardzības institūcija "RosPotrebNadzor" ir aizliegusi arī vairāku Ukrainas piena pārstrādes kompāniju ražotās produkcijas ievešanu visā Krievijas teritorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!