Foto: RIA Novosti/Scanpix
Trešdien, 10.decembrī, Krimas premjers Sergejs Aksjanovs kopā ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu ieradies Indijas galvaspilsēta Deli. Kā norāda "Reuters", anektētās pussalas premjers cer Indijā atrast Krimas ekonomikas glābiņu.

Krimas premjers Deli ticies ar vairākiem Mumbajas uzņēmējiem, lai apspriestu tirdzniecības iespējas Melnās jūras reģionā. Sarunas bijušas neoficiālas.

Kā norāda "Reuters", Aksjanovs devies uz Indiju, ņemot vērā šis valsts neitrālo pozīciju Ukrainas konflikta laikā.

Lai gan oficiālās Krievijas amatpersonas šādu vizīti atsakās komentēt, kā norāda aģentūra, Aksjanovs Indijā parakstījis līgumu ar kādu jaunu biznesa grupu, kas nodarbojas ar jūras velšu tirdzniecību – "Indian-Crimean Partnership".

Foto - Indijas vizītes laikā Putins tiekas ar Indijas premjeru Narenda Modi:

Jau vēstīts, ka tikmēr rietumi pret Krimu gatavo jaunas sankcijas.

Eiropas Savienības līderi pret Krieviju un Krimu ieviesuši ceļošanas aizliegumus un vairāku uzņēmumu aktīvu iesaldēšanu. Sankcijas pret atsevišķiem Krievijas tautsaimniecības sektoriem noteikusi arī ASV un citas pasaules lielvaras.

Rietumvalstis tādā veidā reaģē, cenšoties sodīt Krieviju par notikumiem Ukrainas austrumu reģionos, kur drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no 2014.gada aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki, kā arī kaujas tehnika un ieroči no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!