Foto: LETA

Finanšu grūtību vajātais Kanādas lidmašīnu un vilcienu ražotājs "Bombardier" apsver tā turbopropelleru lidmašīnu "Q400" un reģionālo lidmašīnu CRJ biznesa pārdošanu, raksta aģentūra "Bloomberg".

Viens no iespējamiem partneriem varētu būt "Airbus".

Uzņēmuma galvenās nākotnes cerības saistītas ar nesen tirgū nonākušajām "CSeries" lidmašīnām. Tomēr pēc konkurenta "Boeing" sūdzības šiem modeļiem ASV tirgū piemērota par 300%lielāka ievedmuita. "Boeing" uzskatīja, ka "Bombardier" saņēmis nelikumīgas subsīdijas un ka lidmašīnas tiek pārdotas par "absurdi zemām" cenām, ziņo aģentūra "Reuters".

Jāpiebilst, ka Latvijas aviosabiedrība "airBaltic" 2008. gadā iegādājās "Q400" lidmašīnas, bet pērn saņēma pirmās pasūtītās "CSeries" modeļa "CS300" lidmašīnas.

"Bombardier" investoru meklējuma procesā uzrunājis arī Ķīnas uzņēmumus. Šīs sarunas gan saistītas ar iespējamām investīcijām perspektīvajā "CSeries" biznesā. Partnerība varētu nodrošināt vieglāku pieeju strauji augošajam Ķīnas aviācijas tirgum, skaidro "Reuters". Decembrī Kanādas premjerministrs iecerējis oficiālu vizīti Ķīnā.

Šogad "Bombardier" komerciālās aviācijas biznesam tiek paredzēti 400 miljonu ASV dolāru zaudējumi. Uzņēmumā ieguldījusi gan Kanādas Kvebekas provinces valdība, par miljardu dolāru iegūstot 49% akciju, gan Kvebekas pensiju fondi, ieguldot vēl 1,5 miljardus dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!