Foto: PantherMedia/Scanpix
ASV kompānijas "Dell" ražotā portatīvā datora modeļa "Latitude 6430u" lietotāji sūdzas, ka ierīces smirdot pēc kaķu urīna.

Pēc atkārtotu sūdzību saņemšanas "Dell" inženieriem nācies atzīt, ka tā patiešām ir, taču smaka neesot kaitīga cilvēku veselībai.

Pie vainas ir ražošanas process, kas nu jau ir mainīts, apstiprināja "Dell". Klientiem, kas konstatējuši nelāgo aromātu, jāatdod dators, lai tajā varētu nomainīt dažas detaļas.

Pirmās sūdzības no datoru lietotāju puses parādījās jūnijā. "Pirms dažām nedēļām es iegādājos nelietotu "Lattitude 6430u"," lietotājs ar segvārdu "Three West" raksta "Dell" interneta forumā. "Ierīce ir lieliska, taču smird tā, it kā būtu salikta blakus kaķa kastītei. Smaka ir briesmīga!"

Viņam pievienojas cits lietotājs. "Es biju pārliecināta, ka mans kaķis uz tā uzspricējis. Tam bija vēl cita problēma, un man to samainīja pret jaunu. Nākamajam bija tāda pati smaka. Man kauns ar to doties pie klientiem, jo tas tik šausmīgi smird," viņš raksta.

Vēl citi "Lattitude 6430u" īpašnieki sākumā domāja, ka pie nelāgās smakas vainojami viņu kaķi.

Septembrī viens no "Dell" klientiem pauda bažas, ka pie neciešamā aromāta vainojams ražošanā izmantots polimērs, un jautāja, vai tas kaitē veselībai.

"Smaka nav saistīta ar kaķu urīnu vai jebkādu citu bioloģisku piesārņojumu, un tā nav kaitīga veselībai," paziņoja kompānijas tehniķis, piebilstot, ka tagad problēma ir atrisināta.

"Ja tagad pasūtīsiet "Lattitude 6430u", tādu problēmu vairs nebūs," viņš mierina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!