Foto: Publicitātes foto
Dānijā bāzētais pasaules rotaļlietu ražošanas gigants "Lego" panācis vienošanos ar animācijas multfilmas "Simpsoni" veidotājiem "Twentieth Century Fox". Dāņu firma vienojusies par lego konstrukciju komplektu izvedi, kuros galvenie tēli būtu arī Latvijā populārie animācijas varoņi Homērs, Bārts, Mārdža un pārējie Simpsonu ģimenes locekļi, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Simpsonu ģimenes lego komplekts ASV tirgū tiks izdots februārī. Tā sākotnēja cena tiek plānota ap 200 ASV dolāriem (ap 147 eiro). Komplektā tiks iekļautas 16 animācijas filmas tēlu minifigūriņas, kas par 4 dolāriem (ap 3 eiro) būs nopērkamas arī pa vienai.

Darījuma nosacījumi starp abām kompānijām šobrīd vēl nav atklāti. "Fox" gan atklājis, ka esot ieplānota arī atsevišķa Simpsonu sērija, kura tiks veidota, animācijas tēlus attēlojot lego figūriņu izskatā.

1934.gadā dibinātā kompānija "Lego" ir ģimenes uzņēmums. 2010.gadā tas kļuva par ceturto lielāko uzņēmumu tradicionālo rotaļlietu tirgū, kurā dominē ASV kompānija "Mattel". Šobrīd gan "Lego" pozīcijas nereti tiek vērtētas kā otrās vērtīgākās rotaļlietu ražošanas nozarē.

Savukārt animācijas multfilmu ir radījis amerikānis Mets Greinings. "Simpsoni" ir garākais multiplikācijas seriāls ASV vēsturē, kurš iemantojis lielu popularitāti un ir pazīstams vairāk nekā 100 pasaules valstīs. Seriālā tiek izsmietas daudzas sabiedrības klišejas un stereotipi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!