Foto: stock.xchng

Lielbritānija spēs panākt Vāciju un kļūt par lielāko ekonomiku Eiropā, lēš Londonā bāzētais Ekonomisko un lietišķo pētījumu centra speciālisti.

Zinātniski pētnieciskais centrs apgalvo, ka Vācija savu pirmo vietu Eiropā atdos 2030.gadā, atsaucoties uz Ekonomisko un lietišķo pētījumu centra secināto vēsta raidsabiedrība BBC.

Pētnieki par vienu no būtiskākajām Lielbritānijas ekonomikas izaugsmes pazīmēm min tās iedzīvotāju skaita pieaugumu.

Šajā pētījumā atklātais sasaucas ar citām ietekmīgu lietišķo organizāciju prognozēm. Iepriekš gan Ekonomisko un lietišķo pētījumu centrs apgalvojis, ka Lielbritānijas ekonomika pirmskrīzes augstāko punktu pārsniegs 2014.gadā.

Tāpat pētnieki atklāj, ka Ķīna apdzīs ASV pēc iekšzemes kopprodukta līmeņa un kļūs par lielāko pasaules ekonomiku. Tas gan notiks 2028.gadā - vēlāk, nekā to prognozējuši citi analītiķi.

Lielbritānijas ekonomika kļuvusi pēc izmēra otrā starp attīstītajām valstīm, apgalvo Ekonomisko un lietišķo pētījumu centra analītiķi, lai gan tā piekāpsies tā dēvēto jaunattīstības valstu - Indijas un Brazīlijas - ekonomikas attīstības priekšā.

Lielbritānijas ekonomikas izaugsmi sekmē gan iedzīvotāju skaita pieaugums, galvenokārt, uz imigrācijas rēķina, mazāka atkarība no tirdzniecības ar kontinentālo Eiropu, kā arī, pēc Eiropas standartiem, salīdzinoši zemie nodokļi.

Analītiķi gan pieļauj, ka eirozonas sabrukšanas gadījumā Vācijas pozīcijas būru daudz labākas.

Pēc analītiķu aplēsēm, Francijas ekonomiku Lielbritānija apsteigs jau 2018.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!