Foto: Reuters/Scanpix
Par pasaules labāko aviokompāniju 2015. gadā apbalvota "Qatar Airways", vēsta ziņu portāls "Business Insider".

Katru gadu aviācijas patērētāju tīmekļa vietne "Skytrax", balstoties uz vairāk nekā 18,9 milijonu respondentu balsojumiem no 105 dažādām valstīm, apbalvo labākās aviokompānijas dažādās nominācijās.

"Esmu pagodināts vadīt uzņēmumu, kas ir pieveikusi ceļu uz izcilību un inovāciju," pēc uzvarētāju paziņošanas Parīzes aviošavā minējis "Qatar Airways Group" izpilddirektors Akbars Al Bakers.

Piedāvājām aplūkot, kuras, pēc klientu domām, ir pasaules desmit labākās aviokompānijas:

Top10: "Qantas"

Foto: Publicitātes foto

Neskatoties uz virkni smagu finansiālo neveiksmju 2014.gadā, "Qantas" aviokompānijas pakalpojumu kvalitāte nav kritusi, raksta "Business insider". Šī aviokompānija ir saņēmusi atzinību par savu stingro klientu servisu un izklaidi lidojuma laikā. Kā arī "Qantas" vizītkarte paliek nemainīga - tā tiek uzskatīta par vienu no drošākajām aviokompānijām.

Top9: "EVA Air"

Foto: AP/Scanpix

Taivānas "Eva Air" aviokompanija dibināta 1989.gadā, tā ir  pasaules konteineru kuģniecības milža "Evergreen Group" atvase. Aviokompānija pēdējo divu gadu laikā ir ievērojami augusi un šobrīd jau to īpašumā ir "Airbus" un "Boeing" lielālā izmēra lidmašīnas. 

"EVA Air" saņēmusi balvu nominācijā par "pasaules labākās aviokompānijas salona tīrību".

Top8: "Garuda Indonesia"

Foto: Reuters/Scanpix

Lai gan pēc tam, kad no 2007. līdz 2009. gadam šīs aviokompānijas lidmašīnas Eiropas Savienībā tika atzītas par nedrošām, "Garuda Indonesia" aviokompānija pēdējo gadu laikā  ir panākusi pamatīgus  uzlabojumus. Indonēzijas galvenais avio pārvadātājs ir veicis plašu lidmašīnu atjaunošanu un nodrošinājis pakalpojumu uzlabošanas pasākumus, lai atgūtu  lidotāju un drošības regulātoru uzticību.

Ekonomiskās klases pasažieri, kā raksta "Business insider", jūsmo par aviosabiedrības ērtajiem sēdekļiem un atlasīto dienvidaustrum Āzijas virtuvi. Šī gada martā  "Garuda"  kļuva par pilntiesīgu locekli "SkyTeam" pasaules aviokompāniju aliansē.

Top7: "All Nippon Airways"

Foto: AP/Scanpix

"All Nippon Airways" aviokompānija ir starptautiskais Japānas pārvadātājs, tās īpašumā ir iespaidīgie "Boeing 787 Dreamliners" lidaparāti - vienas no lielākajām lidmašīnām pasaulē. Tiesa gan, tie pēdējo gadu laikā guvuši nevienozīmīgu slavu. 

Top6: "Etihad Airways"

"Etihad" aviokompānija, kas ir Apvienoto Arābu Emirātu galvenā un iespaidīgākā aviokompānija, ar saviem "Airbus" un "Boeing"  lidaparātiem pārvadā pasažierus uz aptuveni 96 galamērķiem. Kā viens no aviokompānijas īpašākajiem piedāvajumiem pasažieru konfortam ir trokšņa slāpējošas austiņas un garstāvokļa apgaismojums salonā, kas tiek piemērots tā, lai pasažieri justos ērti un būtu atpūtušies lidojuma laikā, raksta "Business insider".

Top5: "Emirates"

Foto: AP/Scanpix

Pēdējo desmit gadu laikā Dubajas kompānija atīstījušies līdz augstas klases tālo pārvadājumu līmenim. Virzot savu gandrīz vai ekskluzīvo darbību Dubajas Starptautiskajā lidostā, pārvadātājs var lepoties ar pasaulē lielākajām lidmašīnām, kuras sastāvā ir  "Airbus A380 super jumbo" un "Boeing 777 wide-body jets" lidmašīnas.

"Emirates"  lidojuma izklaides sistēma ietver plašas video un mūzikas atskaņošanas iespējas pēc pieprasījuma, un pat ļauj izmantot televīzijas izklaides sistēmu, ar kuru ir  aprīkotas "777" lidmašīnas.

Šī aviokompānija ir ieguvusi "Skytrax" apbalvojumu par labākajām izklaides iespējām lidojuma laikā.


Top4 "Turkish Airlines"

Foto: LETA

"Turkish Airlines" ir galvenais Turcijas aviosatiksmes pārvadātājs, kura aizvien populārākais ceļojumu galamērķis ir  Stambula . "Turkish Airlaines" lauž visus rekordus ar  savu pieejamao galamērķu skaitu. Šī aviokopmānija nodrošina  lidojumus uz vairāk nekā 100 valstīm un vairāk nekā 200 pilsētām visā pasaulē, uzsver "Business insider".

Top3: "Cathay Pacific Airways"

Foto: Reuters/Scanpix

Lai gan Honkongas "Cathay Pacific"  aviokompānija neatrodas vairs topa virspusē, kā tas bija pērn, tā vēl aizvien saņem nomināciju kā labākā klusā okeāna reģiona aviokompānija. Šis augstais novērtējums iegūts, veicot liela attāluma lidojumus  ar  "Boeing 777-300ER jet", kā arī  "Cathay" kompānijai  ir viena  no vislabākajām lidojuma pieredzēm Āzijā, uzsver "Business insider".

"Skytrax" respondenti šai aviokompānijai devuši augstu novērtējumu par sēdvietu komfortu, servisa kvalitāti un par izklaides iespējām lidojuma laikā.

Top2: "Singapore Airlines"

Foto: Reuters/Scanpix

Singapūras aviokompānijas darbinieki nodrošina patīkamu  lidojumu, jo ir profesionāli  apmācīti apkalpot klientus ar īpašu rūpību un cieņu, raksta "Business insider". Televizori ar daudz un dažādām izklaides iespējām, kā arī karsti dvieļi pirms lidmašīnas pacelšanās, ir tikai daži no iespējamajiem piedāvājumiem.

Jau trīs gadus pēc kārtas "Skytrax" , kas globāli novērtē un veido  aviokompāniju vērtējuma sistēmu, to ir nosaucis par vislabāko aviokompāniju pasaulē.


Top1: "Qatar"

Foto: AP/Scanpix

Šogad jau trešo reizi "Qatar" aviokompānija pārved mājās augsti novērtēto apbalvojumu par pasažieru pārvedājumiem. Iepriekš tas viņiem izdevās gan 2011. gadā, gan arī 2012.

Aviokompānija saņēmusi atzinību no ceļotājiem par lidmašīnas sēdekļu komfortu un izklaides iespējām lidojuma laikā.  Aviolīnija tika apbalvota arī par labākajām biznesa klases vietām.  Izmantojot "Qatar",  ir iespējams sasniegt 125 dažādus galamērķus visā pasaulē.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!