Foto: DELFI
Krievijas importa aizliegums Lietuvas piena produkcijai novedis pie pamatīgām piena produktu izpārdošanām Lietuvas veikalu plauktos, vēsta „Delfi.lt”.

„Produkciju, kuru bija plānots eksportēt uz Krieviju, nu izpārdodam, lai neaizlaistu preci postā,” norāda „Vilkiškiai” piena kombināta vadītājs Dzintars Bertašus.

Savukārt „Rokiškio” siera ražotāju kompānijas pārstāvji norādījuši, ka, daudz produkcijas atdots arī labdarībā, jo kompānija sapratusi, ka pa tik lētām cenām neatmaksājas visu preci nosūtīt uz tirdzniecības tīkliem.

"Delfi" jau ziņoja, ka Krievija 5.oktobrī paziņojusi, ka daļēji aizliegs piena produktu importu no Lietuvas, un šis lēmums tiek skaidrots ar Maskavas centieniem izdarīt spiedienu uz Viļņu, kura šobrīd pilda Eiropas Savienības (ES) prezidējošās valsts pienākumus un cenšas panākt Ukrainas tuvināšanos ES.

Krievija, mēģinot atturēt Kijevu no sadarbības līguma parakstīšanas ar ES un piespiest tā vietā pievienoties Maskavas veidotajai muitas ūnijai, vasarā ieviesa pastiprinātu importējamo ukraiņu ražojumu kontroli uz robežas. Pirms trim nedēļām šī prakse tika attiecināta arī uz Lietuvu.

Tas mudināja Viļņu izteikt Maskavai brīdinājumu, ka tā riskē sabojāt attiecības ar visu ES, ja šī diskriminējošā prakse netiks pārtraukta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!