Foto: DELFI
Lietuvas mediju grupas "Respublikos leidiniai" īpašnieks Vits Tomkus pārdos ziņu aģentūras ELTA akciju kontrolpaketi bijušajai "Respublikos leidiniai" komercdirektorei un agrākajai Darba partijas priekšsēdētāja vietniecei Gitanei Markovičienei.

"Jā, darījums notiek (..) 100% akciju netiek pārdots, runa ir par akciju kontrolpaketi. (..) Ir zināmi komercnoslēpumi, taču ir akciju kontrolpakete un iespēja izpirkt 100%," ziņu teica Tomkus.

Viņš sacīja, ka nevar atklāt darījuma summu, bet darījumu iecerēts pabeigt nedēļas laikā.

Tomkus piebilda, ka interesi par ELTA iegādi izrādījis arī Igaunijas mediju koncerns "Eesti Meedia", kā arī Toms Balžeks, kurš agrāk bija portāla "15min.lt" un Lietuvas ziņu aģentūras BNS direktors.

Savukārt Markovičiene paziņoja, ka sīkāka informācija par darījumu un ELTA turpmākajiem plāniem tiks publiskota pēc darījuma pabeigšanas.

"Respublikos leidiniai" direktore Diāna Veleckiene pastāstīja, ka Markovičiene nesen aizgājusi no "Respublikos leidiniai", kur bijusi direktore komercijas un reklāmas jautājumos.

Nesen Markovičiene pametusi arī Darba partijas priekšsēdētāja vietnieces amatu. Uzņēmēja Viktora Uspaskiha dibinātā Darba partija savulaik bija viena no lielākajām Lietuvas partijām, taču pašlaik parlamentā nav pārstāvēta.

ELTA ir viena no divām ziņu aģentūrām Lietuvā. Otra ir ziņu aģentūra BNS, kas, tāpat kā Latvijas nacionālā informācijas aģentūra LETA, ietilpst Igaunijas mediju grupā "Eesti Meedia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!