Foto: AP/Scanpix

Polijas nacionālā lidsabiedrība "LOT Polish Airlines" (LOT) plāno atlaist 700 darbiniekus. Par samazināmo štatu skaitu vēl notiek diskusijas, LOT ģenerāldirektors Sebastjanu Mikošs uzsvēra intervijā Polijas nacionālajā radio.

Mikošs radio stāstīja, ka pašreiz lidsabiedrībai jācīnās par saviem pasažieriem un ietekmi konkurences tirgū, un tā vārdā nākas samazināt izmaksas.

Jau ziņots, ka Polijas premjers Donalds Tusks iepriekš norādījis, ka gadījumā, ja LOT "netiks veikta bezkompromisu restrukturizācija", tā pazudīs no aviopārvadājumu tirgus. Premjers uzsvēra, ka restrukturizācijas plāns ir jāīsteno ļoti stingri.

Viņš arī iepriekš uzteicis jauniecelto LOT ģenerāldirektoru Sebastjanu Mikošu par viņa reputāciju kā stingram sarunu vedējam un cilvēkam, kas nebaidās stāties pretī arodbiedrībām.

LOT strādā vairāk nekā 2300 cilvēku.

Kompānija līdz oktobra beigām atteiksies no divu lidmašīnu "Boeing 787 Dreamliner" izmantošanas, bet to vietā reisus apkalpos divas īrētas "Boeing 767" lidmašīnas.

Polijas valdībai pieder 68% LOT akciju. LOT zaudējumi 2011.gadā sasniedza deviņus miljonus latu, kas pamudināja valdību sākt pasākumus nerentablās kompānijas privatizācijai, vēstīja vietējie plašsaziņas līdzekļi.

Par LOT iegādi pērn interesējās Turcijas nacionālā aviokompānija "Turkish Airlines", tomēr tā atteicās no plāniem pēc izvērtējuma analīzes, kurā teikts, ka LOT iegāde dotu pārāk maz "Turkish Airlines" mērķu sasniegšanai.

LOT iekļaujas aviokompāniju tīklā "Star Alliance", kurā ir 27 lidsabiedrības, tostarp "Turkish Airlines".

Par LOT pirkšanas plāniem "Turkish Airlines" paziņoja arī 2010.gada pavasarī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!