Foto: AP/Scanpix

Malaizijas valdība parakstījusi 1,5 miljardus ASV dolāru vērtu līgumu par 20 jaunu lidmašīnu iepirkšanu no Kanādas uzņēmuma "Bombardier", lai veidotu jaunu lidsabiedrību, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Par šādiem plāniem Malaizijas premjerministrs Nadžibs Razaks pavēstīja 17.martā Langkavi Starptautiskajā jūras un aviācijas izstādē. Līgums ar "Bombardier" paredz iespēju iegādāties vēl divdesmit CS100 lidmašīnas, paceļot līguma vērtību līdz 2,9 miljardiem ASV dollāru.

"Bombardier CS100" lidaparāti var pārvadāt līdz 125 pasažieriem. Veiksmīgi realizējot Malaizijas valdības ieceri, "Flymojo" kļūs par lielāko aviokompāniju Malaizijā.

Malaizijas Satiksmes ministra vietnieks Azizs Kapravi norādīja, ka jaunajai aviokompānijai būs izšķiroša nozīme, lai uzlabotu gaisa satiksmi starp Malaizijas pussalu un citām reģiona daļām.

Pēc vietējo mediju sniegtās informācijas, aviokompānija varētu uzsākt darbu jau šī gada oktobrī un tā bāzēsies Malaizijas dienvidos - Džohora Bahru un austrumos- Kota Kinabali.

Pēdējā laikā Malaiziju piemeklējušas trīs lielas aviācijas katastrofas. Pēdējā no tām ir avarējusī "AirAsia" lidmašīna "Airbus A320-200" ar 162 cilvēkiem uz klāja, kas devās ceļā no Indonēzijas uz Singapūru.

Pērn jūlijā Doņeckas apgabalā, Ukrainā tika notriekta pasažieru lidmašīna "Boeing 777" ar gandrīz 300 cilvēkiem uz klāja, kas lidojusi no Amsterdamas uz Malaizijas galvaspilsētu Kualalumpuru.

Savukārt 2014. gada 8. martā "Malaysia Airlines" lidmašīna MH370 ar 239 pasažieriem pazuda aptuveni stundu pēc pacelšanās no lidlauka Kualalumpurā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!