Kremlis varētu atcelt noteikto pārtikas embargo trīs konkrētām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, aģentūrai "Itar - Tass" apliecinājis valsts zemkopības ministrs Nikolajs Fedorovs.

Runa ir par Grieķiju, Kipru un Ungāriju, uzskaitījis ministrs. Kā pamatojumu šādam iespējamajam lēmumam viņš norādījis minēto valstu pūliņus uzlabot savstarpējās attiecības ar Krieviju.

Trešdien vizītē Maskavā ieradies Grieķijas premjers Alekss Ciprs. Kā norāda medijs, pēc valsts prezidenta Vladimira Putina un Cipra tikšanās lēmums par sankciju atcelšanu vēl neesot gaidāms. "Jautājums vēl jāapspriež valdībā," teicis Fedorovs.

Kā vērtējuši rietumu mediji, piemēram, "The Wall Street Journal" un "The New York Times", Krievija "ar naudu un šarmu cenšas sašķelt ES valstu vienotību sankciju jautājumā".

  • Krievijas valdība 2014.gada augustā noteica sarakstu ar pārtikas precēm, kuru ievešana no ES, ASV, Kanādas, Norvēģijas tiek aizliegta uz gadu.
  • Sarakstā iekļauti piena un zivju produkti, kas veido nozīmīgu daļu no Latvijas eksporta uz Krieviju.
  • Embargo bija Krievijas atbilde uz Rietumvalstu noteiktajām sankcijām. ES, Kanāda, Norvēģija, Japāna tās ieviesa, tādējādi reaģējot uz Maskavas iesaisti Austrumukrainas konfliktā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!