Foto: Reuters/Scanpix

Ātrās ēdināšanas restorānu ķēde "McDonald's" ir ņēmusi vērā iedzīvotāju sūdzības par miljardiem nevajadzīgi izlietotu plastmasas salmiņu ik gadu, tāpēc nolēmusi pamazām pāriet uz papīra salmiņu lietošanu, vēsta "Sky News".

Šobrīd kompānija izmanto pārstrādājamas plastmasas salmiņus, tomēr klienti pauž bažas par to pārlieku lielu ražošanu un nelietderīgu izmantojumu. Kompānija aprēķinājusi, ka Lielbritānijā ik gadu tiek izmantoti 8,5 miljardi vienreizējo plastmasas salmiņu.

Lielbritānijā kompānija pārvalda aptuveni 1300 restorānu. Papīra salmiņu lietošanu tie plāno sākt izmēģināt maijā, skaidro "Sky News".

Vēl "McDonald's" papildina, ka vēlas izmēģināt metodi, kurā salmiņi tiek turēti aiz letes un izsniegti tikai tad, kad klients to palūdz, tādā veidā mazinot neizmantoto salmiņu nonākšanu izgāztuvē vai uz ielas.

"Klienti mums ir izteikuši viedokli, ka viņi nevēlas, lai salmiņu viņiem iedod uzreiz, bet sākumā pajautā, vai tas vispār ir vajadzīgs. Mēs ņemam vērā šos ieteikumus," atklāj Pauls Pomrojs, kompānijas "McDonald's" vadītājs Lielbritānijā.

Kompānijas pārstāvis atklāj, ka ir ļoti tuvu savam nospraustajam mērķim – pilnīgi pārstrādājamam pārtikas iepakojumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!