Foto: AP/Scanpix

Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Anatolijs Antonovs gaidāmajā Eiropas Savenības (ES) paplašinātajā sankciju sarakstā varētu kļūt par visaugstāko ierēdni, pret kuru tās vērstas, atsaucoties uz anonīmiem avotiem vēsta aģentūra "Reuters".

Aģentūra atzīmējusi, ka pieņemtais lēmums ir kompromisa noslēgums, tāpēc, ja informācija apstiprināsies, tad Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu "melnajā sarakstā" netiks iekļauts.

Izdevums "EUObserver" ziņo, ka ES valstis piedāvājušas iekļaut sarakstā aizsardzības ministru Sergeju Šoigu, ārlietu ministra vietnieku Grigoriju Karasinu un Krievijas prezidenta administrācijas vadītāju Sergeju Ivanovu. Debašu rezultātā, tostarp valstu grupas Grieķijas vadībā dēļ, vairākas personas saraksta gala versijā nav iekļautas.

Sankciju papildinātajā sarakstā esot iekļauts viens no Krievijas aizsardzības ministra vietniekiem, divas augstas amatpersonas no Aizsardzības ministrijas un divi parlamenta deputāti, no kuriem viens tiek saukts par "augsti stāvošu" politiskās elites pārstāvi, vēsta aģentūra "Itar-Tass".

ES dalībvalstis 9.februārī paziņos sankciju saraksta papildinājumu, kas sastāvēs no 19 fiziskām un deviņām juridiskām personām. Viena no deviņām kompānijām, pēc "EUObserver" informācijas, atrodas Krievijā, pārējās darbojas arī Ukrainā. Pārējās personas esot iesaistītas konfliktā Ukrainas austrumos, kas, visticamāk, nozīmē, ka tie ir separātistu pārstāvji.

Sankcijās iekļauto personu banku aktīvi ES dalībvalstīs tiks sasaldēti, kā arī tiks aizliegta vīzu izsniegšana un iebraukšana ES valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!