Foto: AP/Scanpix
Rietumvalstu noteiktās sankcijas un Maskavas atbalsts Austrumukrainas reģionam kopā Krievijai izmaksā aptuveni 107 miljardus ASV dolāru, paziņojis Krievijas premjers Dmitrijs Medvedevs.

2014.gadā, kā vēsta CNN, šīs izmaksas sasniegušas aptuveni 27 miljardus ASV dolāru, bet 2015.gada izmaksas tiek lēstas 80 miljardu apmērā.

Medvedevs arī otrdien teicis, ka valsts ekonomika gada pirmajos trīs mēnešos samazinājusies par 2%, tam par iemeslu minot Rietumvalstu noteiktās sankcijas un naftas cenu kritumu. Tāpat Medvedevs norādījis, ka krīze ir krietni smagāka nekā ticis prognozēts iepriekš.

Krievijas un Rietumvalstu mediju uzmanību piesaistījis fakts, ka šāds premjera izteikums seko tikai nedēļu pēc Vladimira Putina sacītā, ka krīzes skartajai ekonomikai smagākais posms ir jau aiz muguras.

Neraugoties uz sankcijām, Krievijas ekonomika joprojām ir stipra, apgalvojis prezidents, izceļot zemo bezdarbu un 3,7% pieaugumu lauksaimniecības produkcijas ražošanā.

  • Inflācijas rādītājs Krievijā šogad tiek prognozēts 11,4% - 17% apmērā
  • Rietumvalstu ekonomisti 2015.gadā prognozē Krievijas ekonomikas kritumu 3-5% apmērā. Krievijas Centrālā banka prognozē, ka valsts ekonomika šogad varētu samazināties par 4%, ja naftas cena saglabāsies ap 50 dolāriem par barelu.
  • Kopš Krievija uzsāka agresiju Austrumukrainā, rublis zaudējis 40% savas vērtības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!