Krievijas premjers Dmitrijs Medvedevs publiskā televīzijas uzrunā mierinājis valsts iedzīvotājus, skaidrojot, ka valsts nacionālā valūta rublis šobrīd pasaulē ir nepietiekami novērtēta un ir sagaidāms rubļa vērtības pieaugums, ziņo aģentūra "Itar Tass".

Uzrunā Medvedevs atzinis, ka ilgtermiņā rubļa vērtības krišana nav izdevīga Krievijas ekonomikai, taču jau šobrīd ir paredzama valūtas atgūšanās. Precīzāku prognozi par to, kad tas varētu notikt, premjers gan nesniedza.

Medvedevs arī norādījis, ka savus personiskos uzkrājumus aizvien glabā rubļos, tādejādi šobrīd atrodoties "vienā laivā" ar valsts iedzīvotājiem.

Savukārt, skaidrojot rubļa nedienas, Medvedevs kā iemeslus pieminējis naftas cenu samazināšanos, kā arī "ārējos apstākļus", kurus šobrīd izjūt Krievija.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā Krievijas rublis tika pasludināts par otro vājāko valūtu pasaulē. Pēc aģentūras RBC aplēsēm tā vērtība kopš janvāra kritusies par 39%.

Tāpat jau ziņots, ka, stiprinot rubli, kopš janvāra Krievijas Centrālā banka ieguldījusi aptuveni 70 miljardus ASV dolāru. Rubļa vērtības kritumu izraisījušas gan Rietumvalstu sankcijas pret Krieviju, gan naftas un dabasgāzes, kas veido 68% no Krievijas eksporta, cenu kritums, vēsta ziņu aģentūra "Bloomberg".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!