Foto: RIA Novosti/Scanpix
Pret Krieviju noteiktās Rietumvalstu sankcijas iedrošinājušas Krieviju nodibināt spēcīgākas ekonomikas attiecības ar Āzijas valstīm, Krievijas presei veltītā kongresā sacījis valsts premjers Dmitrijs Medvedevs.

"Runājot par ekonomiku, protams, visas tās sankcijas veicināja krietni ciešākas attiecības ar Āzijas valstīm. Paldies visām valstīm, kas sankcijas noteica," teicis premjers.

Krievija savus tirdzniecības partnerus turpmāk stingri izvēlēsies, balstoties uz nacionālajām interesēm. Āzijas Klusā okeāna reģions un BRICS valstu bloks ir paši svarīgākie partneri, apliecinājis Medvedevs.

Šajos reģionos tiek radīti 60% no visas pasaules iekšzemes kopprodukta (IKP), tur ir milzīgs potenciāls, teicis premjers. Viņš arī piebildis, ka Krievija aizvien arī Eiropai nav aizvērusi durvis.

Dienvidāfrikas [BRICS dalībvalsts] valsts kases statisktika gan liecina, ka BRICS veido aptuveni 19% no pasaules IKP. 

Jau ziņots, ka Eiropas Savienības līderi lēmuši pret Krieviju paplašināt sankcijas, kā rezultātā Brisele ieviesusi ceļošanas aizliegumus un iesaldējusi vairāku uzņēmumu aktīvus.

Sankcijas pret atsevišķiem Krievijas tautsaimniecības sektoriem noteikusi arī ASV un citas pasaules lielvaras. Pasaule tādā veidā reaģē un mēģina sodīt Krieviju par notikumiem Ukrainas austrumu reģionos, kur drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no 2014.gada aprīļa.

Mediji ziņo, ka kaujiniekiem no Krievijas ierodas papildspēki, kā arī kaujas tehnika un ieroči. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!