Oficiālais bezdarba rādītājs Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV) ir 5,1%, taču, kā priekšvēlēšanu debatēs izteicies ekscentriskais ASV miljardieris, nekustamo īpašumu magnāts Donalds Tramps, šī varas iestāžu informācija drīzāk būtu jādēvē par "joku", jo patiesībā bezdarbs ASV esot mērāms 42% apmērā, vēsta "CNN Money".

Tramps apgalvo, ka esot redzējis datus, kuros atklājoties patiesais bezdarba rādītājs - 42%. CNN gan skaidro, ka Tramps vienkārši nekorekti interpretējis statistikas biroja datus, jo ņēmis vērā tikai informāciju par kopīgo pilngadīgo personu skaitu valstī.

Kopā no ASV 251 miljona pilngadīgo personu tik tiešām nestrādājošo iedzīvotāju apjoms ir ievērojams – 102 miljoni jeb 40,6%. Taču šajā skaitā ņemti vērā arī pensionāri, studenti, kā arī cilvēki ar invaliditāti.

Tās, kā atgādina CNN, ir sociālās grupas, kuras parasti neskaita, aprēķinot patieso bezdarba rādītāju. Aprēķinot bezdarba līmeni, tiek ņemti vērā arī cilvēki, kuri meklē darbu, taču vēl nav to atraduši.

Medijs arī atgādina, ka laikā, kad Tramps paziņoja par kandidēšanu uz ASV prezidenta krēslu, vienā no diskusijām bezdarba rādītāju viņš norādīja vēl citādāku - aptuveni 20% apmērā.

Jau vēstīts, ka Tramps jūnijā paziņoja, ka kandidēs uz ASV prezidenta amatu, vienlaikus solot, ka padarīs Ameriku atkal diženu. Tramps sevi pozicionējis kā republikāni un arī agrāk ir atbalstījis republikāņu kandidātus.

ASV prezidenta vēlēšanas gaidāmas 2016. gada novembrī. Pēc pašreizējām prognozēm, kā ticamākie kandidāti uz uzvaru tiek minēti Tramps, kā arī demokrātu pārstāve Hilarija Klintone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!