Foto: Reuters/Scanpix
Eiropas Savienībai (ES) būs nepieciešami desmit gadi, lai sakārtotu savas finanses un atkoptos pēc pašreizējās parādu krīzes, sestdien paziņoja Vācijas kanclere Angela Merkele.

Parādu krīzes atrisināšana "ir ceļš, kam nepieciešams daudz pūliņu un kur jāvirzās uz priekšu soli pa solim", Merkele klāstīja dienu pēc tam, kad Francijas kūrortpilsētā Kannās noslēdzās Lielā divdesmitnieka (G20) valstu samits, kurā galvenā uzmanība bija pievērsta tieši ekonomiskajai situācijai ES un eiro zonā.

"Parādu krīze netiks atrisināta vienā piegājienā, ir skaidrs, ka labāku pozīciju atgūšanai būs nepieciešami desmit gadi," teikts Merkeles mājaslapā internetā ievietotajā iknedēļas komentārā.

Lai tas notiktu, visām eiro zonas valstīm būs jāierobežo valsts parāda līmenis.

"Ikvienam Eiropā būs jāpieliek pūliņi, lai sasniegtu prasīto," uzsvēra Vācijas kanclere.

Jau vēstīts, ka G20 valstu līderi samitā sprieduši par to, kā palielināt Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) lomu eiro zonas krīzes risināšanā un par iespējamu tā resursu apmēra palielināšanu, taču konkrēta vienošanās par to netika panākta.

Samitā pasaules  valstu līderi pauda neapmierinātību ar Eiropas Savienības nespēju atrisināt divu gadu ilgo finanšu krīzi un pieprasīja veikt nekavējošus pasākumus, lai pasargātu globālo ekonomiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!