Foto: Reuters/Scanpix
Vācijas kanclere Angela Merkele otrdien pirms eiro zonas valstu līderu samita Briselē paziņoja, ka joprojām nav pamata runāt par jaunu finansiālās palīdzības programmu Grieķijai.

"Mums joprojām nav pamata sarunām" par par jaunu palīdzības programmu no Eiropas stabilitātes mehānisma, kas domāts eiro zonas valstu atbalstam, reportieriem sacīja kanclere.

Viņā norādīja, ka līderi apspriedīs, ko darīt tālāk, bet "mēs nespēsim panākt galīgo risinājumu, lai arī es teikšu, ka tas vairs nav nedēļu jautājums, bet dažu dienu jautājums".

Pirms eiro zonas līderu samita Merkele apspriedās ar Grieķijas premjerministru Aleksi Cipru, Francijas prezidentu Fransuā Olandu un Eiropas Komisijas (EK) prezidentu Žanu Klodu Junkeru.

Jau vēstīts, ka eiro zonas finanšu ministru (eiro grupa) vadītājs Jerūns Deiselblūms otrdien paziņoja, ka Grieķija līdz trešdienai varētu iesniegt oficiālu lūgumu, lai tai tiktu piešķirta jauna finansiālās palīdzības programma.

Svētdien, 5.jūlijā, notikušajā referendumā lielākā daļa balsotāju Grieķijā noraidīja starptautisko aizdevēju priekšlikumus - pret nobalsoja 61%, bet par - 39% referenduma dalībnieku. Pēc referenduma pieaug bažas, ka Grieķija, nespējot izpildīt savas finanšu saistības, būs spiesta atstāt eiro zonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!