Foto: Reuters/Scanpix

Nav nekāda iemesla atcelt Eiropas Savienības (ES) sankcijas pret Krieviju, jo Maskava nav izpildījusi savas saistības, kuras uzņēmusies saskaņā ar Minskas vienošanos, piektdien publicētā intervijā paziņojusi Vācijas kanclere Angela Merkele.

Intervijā aģentūrai "RedaktionsNetzwerk Deutschland" Merkele norādījusi, ka Krievija, anektējot Ukrainai piederošo Krimas pussalu un atbalstot kaujinieku bandas Ukrainas kontinentālās teritorijas austrumos, ir izraisījusi milzu krīzi.

"Eiropai bija jāreaģē uz šo pamatprincipu pārkāpšanu," uzsvērusi kanclere, piebilstot, ka viņa kopā ar Francijas prezidentu Fransuā Olandu pieliekot visas pūles, lai pārliecinātu Maskavu un Kijevu pilnībā īstenot Minskas vienošanos, neskatoties uz visām grūtībām.

"Tas ir un paliek sankciju nākotnes standarts," atzinusi Merkele.

Jūnijā ES vienojās sankcijas, kas vērstas pret Krieviju, reaģējot uz tās iebrukumu Ukrainā, pagarināt līdz nākamā gada janvāra beigām.

Tomēr Merkeles vadītajā "lielajā koalīcijā" esošie sociāldemokrāti (SPD), tostarp ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers, cenšas pārliecināt par samiernieciskākas pozīcijas ieņemšanu, sankcijas pamazām atceļot atbilstoši panāktajam progresam Minskas vienošanās izpildē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!