Trešdien ASV, Oklahomā, autoavārijā gājis bojā viens no mūsdienu veiksmīgākajiem ASV enerģetikas nozares biznesmeņiem, naftas un dabasgāzes milža "Chesapeake Energy" eksvadītājs un impērijas izveidotājs, miljardieris Aubrijs Maklendons, vēsta aģentūra "Bloomberg".

56 gadus vecais biznesmenis lielā ātrumā ar savu automašīnu "Chevrolet Tahoe" ietriecies autoceļa gaisa tilta nostiprinājumos. Kā norādījusi policija, negadījuma vietā nav redzamas bremzēšanas pēdas.

Mašīna pēc negadījuma sadegusi.

Dienu iepriekš Maklendonu tiesa atzinusi vainīgu par naftas un dabasgāzes cenu krāpniecību. Laikā no 2007. līdz 2012. gadam, kā pierādījušas ASV varas iestādes, viņš sadarbībā ar vēl vienu ASV nozares spēlētāju, kura vārds netiek atklās, mākslīgi noteicis slānekļa gāzes cenas.

Maklendonam piedēvē nopelnus, kāpēc "Chesapeake Energy Corp." no vidusmēra nozares spēlētāja spēja izaugt līdz otrai spēcīgākajai enerģētikas kompānijai ASV, kuras vērtība tās vislabākajos laikos, 2008. gadā, sasniedza 35,6 miljardus ASV dolāru.

Tāpat Maklendonu atceras kā cilvēku, kurš pārliecināja nozari par slānekļa gāzes ieguves potenciālu, kas lielā mērā ļāva ASV stiprināt savu enerģētikas neatkarību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!