Foto: AFP/Scanpix
Neskatoties uz to, ka slavenās investīciju firmas "Berkshire Hathaway" vadītājs un miljardieris Vorens Bafets pirms vēlēšanām atklāti atbalstīja Hilariju Klintoni, tagad uzņēmējs aicina cilvēkus atbalstīt un cienīt vēlēšanu uzvarētāju Donaldu Trampu.

"Es atbalstu ikvienu, kurš kļūst par ASV prezidentu. Ir ārkārtīgi svarīgi, lai amerikāņi ar prezidentu būtu vienoti," intervijā CNN sacīja Bafets.

"Tas nenozīmē, ka cilvēki nevar viņu kritizēt vai nosodīt viņa darbības, bet mums ir nepieciešama vienota valsts, " sacīja Bafets, piebilzdams, ka Tramps pēc uzvaras vēlēšanās nu pelnījis ikviena cilvēka cieņu.

"Daudzi amerikāņi ir aizvainoti par ievērojamo labklājības plaisu sabiedrībā," sacīja Bafets, skaidrodams, ka Tramps, vairākkārtīgi uzsverot šo problēmu, guvis vērienīgu atbalstu.

Viņš arī norādīja, ka netic Trampa solījumam ekonomiku uzlabot solītājā tempā 4% apmērā gadā, komentējot, ka Trampa kampaņas aprēķini, kas ļāvuši šādu solījumu izteikt, ir "ārkārtēji neparasti".

Vēstīts, ka Tramps, kurš vēlēšanās uzvarēja Klintoni, par ASV prezidentu tiks inaugurēts 2017. gada 20. janvārī, Baltajā namā nomainot demokrātu Baraku Obamu, kurš bijis prezidents divus termiņus pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!