Foto: AFP/Scanpix

Ķīnas miljardieris Lī Dziņjuaņs sava uzņēmuma 20. jubileju atzīmējis vērienīgi un pavisam neierasti – apmaksājot četru dienu korporatīvo ceļojumu uz Parīzi vairāk nekā 6000 sava uzņēmuma darbiniekiem, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Šis žests miljardierim izmaksājis aptuveni 13 miljonus eiro.

"Tiens Group Company" galva licis rezervēt 140 viesnīcas Parīzē, medijiem pastāstījuši Francijas Ārlietu ministrijas pārstāvji. 6400 ceļotāju lielā grupa viesojusies arī pasaulslavenajā Luvrā, kā arī Franču Rivjēras pērlē Nicā. Tāpat uzņēmuma jubilejas svinētājiem bijusi iespēja noskatīties kabarē šovu Mūlenrūžā.

Iespaidīgas rezervācijas veiktas arī Kannās un Monako, kur lustētājiem atvēlētas 4760 istabas 79 dažādās četrzvaigžņu un pieczvaigžņu viesnīcās. Ceļotāju transportēšanai izmantoti vismaz 146 autobusi, ziņo raidsabiedrība RT.

Visa 6400 cilvēku lielā grupa, kur ikviens bija tērpies balti zilā - kompānijas krāsās -, Nīcas promenādē "Promenade des Anglais" sastājās tā, lai izveidotu no debesīm izlasāmu uzrakstu. Šīs 'dzīvais uzraksts' ir garākais līdz šim reģistrētais, tādējādi kļūstot par pasaules rekordu.


Tā bijusi līdz šim lielākā brīvdienu pasākuma rezervācija Francijā, un šis žests dāsnajam darba devējam ļaus atzīmēties arī Ginesa pasaules rekordu grāmatā.

Francija milzīgo tūristu grupu uzņēmusi ļoti labprāt: "Mēs esam mobilizējuši publiskos pakalpojumus, kā arī tūrisma profesionāļus, viesnīcas, restorānus, veikalus un dizaineru zīmolus," ziņu aģentūrai AFP norādījis tūrisma attīstības aģentūras "Atout France" pārstāvis, piebilstot, ka "līdz šim viss ritējis gludi un atsauksmes ir ļoti pozitīvas."

57 gadus vecais Dziņjuaņs "Tiens Group Company" izveidojis 1995.gadā un padarījis to par starptautisku konglomerātu, kas darbojas dažādās jomās, tostarp arī biotehnoloģijās un tūrismā.

Dziņjuans 2011.gadā iekļauts žurnāla "Forbes" pasaules miljardieru sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!