Foto: DELFI

Krievijas valdība vienojies ar valsts naftas un enerģētikas kompānijām, ka degvielas un elektrības cenas līdz šā gada martam saglabāsies iepriekšējā gada decembra līmenī, piektdien paziņoja valsts enerģētikas ministrs Sergejs Šmatko, vēsta raidorganizācija BBC.

Medijs atgādina, ka tieši pavasara pirmajā mēnesī valstī ir paredzētas prezidenta vēlēšanas.

Enerģētikas ministrs paziņojis, ka cenas dažādās degviela uzpildes stacijās janvārī un februārī tiks fiksētas un tiks sekots līdzi vienošanās izpildei. "Neskatoties uz akcīzes pieaugumu no šā gada janvāra, mums ir principiāla vienošanās ar naftas kompānijām – degvielas tirgus dalībniekiem par degvielas cenu nepaaugstināšanu, teica Šmatko.

Tikmēr Krievijas Degvielas savienības prezidents Jevgēņijs Arkuša sacījis, ka ar savienību neviens šādas pārrunas  nav veicis un arī nekādas vienošanās nav panāktas, ziņo BBC.

"Privātās kompānijas strādā tirgū un nosaka cenas, ņemot vērā tirgū notiekošo," teicis Arkuša, nosakot, ka naftas pārstrādes rūpnīcās cenas jau saglabāsies iepriekšējā gada decembra līmenī.

Tikmēr Krievijas enerģētikas ministrs apgalvo, ka ir panākta vienošanās arī ar enerģētikas kompānijām par elektrības cenu iesaldēšanu.

Akcīzes nodokļa likme benzīnam un dīzeļdegvielai Krievijā no šā gada 1.janvāra pieaugusi par 29%-32,6%. Tomēr, par spīti akcīzes pieaugumam, benzīna cena no 11.līdz 16.janvārim Krievijā ir pazeminājusies par 0,2%. Dīzeļdegviela šajā laikā sadārdzinājusies par 0,1%, liecina valsts statistikas dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!