Foto: RIA Novosti/Scanpix

Starptautiskā kredītreitingu aģentūra "Moody's" pazeminājusi Krievijas kredītreitingu līdz otram zemākajam vērtējumam skalā.

Aģentūra šo lēmumu skaidro ar necilo Krievijas ekonomikas izaugsmes prognozi.

"Moody's" Krievijas kredītreitingu pazeminājis no Baa2 uz Baa1 un saglabā šai valstij negatīvu nākotnes prognozi.

"Bloomberg" atgādina, ka "Moody's" vērtējums joprojām ir augstāks nekā "Standard&Poor's", kas Krievijai Aprīlī piešķīra par atzīmi zemāku kredītreitingu, proti, šīs aģentūras skalā tas ir BBB-. Savukārt kredītreitingu aģentūras "Fitch" vērtējums sakrīt ar "Moody's" secinājumiem.

Šomēnes Krievija jau iztērējusi savas rezerves 13 miljardu ASV dolāru vērtībā, lai balstītu rubļa vērtību, kamēr naftas cenu kritums rada papildu bažas par recesiju Krievijā Eiropas Savienības un ASV noteikto sankciju dēļ.

Iepriekš "Moody's" brīdināja - Krievijas uzņēmumiem draud kredītu krīze, ja vien netiks atceltas rietumu noteiktās sankcijas un ja Krievijas uzņēmumiem atkal būs iespēja aizņemties starptautiskajos kapitāla tirgos.

Saskaņā ar Krievijas centrālās bankas datiem bankām un uzņēmumiem līdz 2016.gadam ir jāatmaksā aizņēmumi 134 miljardu ASV dolāru apmērā. Līdz šī gada beigām vien ir jāatmaksā 32 miljardus dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!