Foto: RIA Novosti/Scanpix

Baltkrievija uz robežas ar Krieviju atjaunojusi robežkontroli, kā arī, pārmeklējot no Krievijas iebraukušā tranzīta plūsmu, pēdējās nedēļas laikā konstatējusi virkni pārkāpumu, liecina informācija Baltkrievijas muitas kontroles mājas lapā.

Krievija un Baltkrievija 2010.gadā, noslēdzot Muitas savienības līgumu, pārtrauca robežkontroli. Tagad kontrole atjaunota. Krievijas muitas dienests apstiprina, ka kontrole atsākta tikai Baltkrievijas robežas pusē, Krievijas pusē mašīnu pārbaudes nenotiek.

Kā vēsta portāls "Delfi.lt", Baltkrievijas uzsāktās pārbaudes izveidojušas simtiem automašīnu garas rindas – pārbaudīti tiek gan kravas, gan privātie auto.

Savukārt, kā liecina informācija Baltkrievijas muitas kontroles mājas lapā, veicot pārbaudes, konstatēti vairāki kontrabandas gadījumi.

Spriedze Minskas un Maskavas muitas attiecībās sākās novembra beigās, kad Krievijas Federālais veterinārās uzraudzības dienests "Rosseļhoznadzor", apgalvodams, ka no Baltkrievijas tranzītam uz Kazahstānu tiek ievestas sankcijām pakļautās preces, piemēroja aizliegumu vairākām preču grupām, piemēram, gaļas un gaļas produktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!