Foto: EPA-AFI

Pasaules naftas cenas pieaugušas par 6% pēc tam, kad Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV) samazinājies naftas ieguves vietu skaits, sasniedzot pēdējos piecos gados zemāko līmeni, vēsta ārvalstu mediji.

"Brent" markas naftas cena palielinājusies par 6,19% - līdz 52,37 ASV dolāriem par barelu, bet WTI markas cena - par 6,37% - līdz 47,56 ASV dolāriem par barelu.

Kompānija "Baker Huges" iepriekš vēstīja, ka nedēļas laikā ASV naftas ieguves vietu skaits samazinājies par 94 - līdz 1,223 tūkstošiem. Savukārt naftas ieguves kompānijas pēdējo astoņu nedēļu laikā apturējušas 352 naftas urbumu darbību.

Ņemot vērā dabas gāzes ieguves vietu skaita palielināšanu, kopējais urbumu skaits samazinājies par 90 - līdz 1,543 tūkstošiem, kas ir zemākais līmenis kopš 2010.gada jūnija.

Tiek atzīmēts, ka naftas urbumu skaita samazināšanās ASV apliecina, cik lielā mērā naftas cenu kritums samazinājis peļņu naftas ieguves sektorā, liekot ražotājiem samazināt izdevumus, bet urbumu apsaimniekotājiem - atlaist darbiniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!