Foto: AP/Scanpix

Par košanu pretiniekam uz četriem mēnešiem diskvalificētais Urugvajas izlases futbolists Luiss Suaress pazudis no sporta preču ražotāja "Adidas" reklāmām, ziņo "Mashable".

Kompānija medijam apstiprinājusi, ka tā maina savu ar Pasaules kausu futbolā saistīto mārketingu. Pašlaik uzņēmums maina reklāmas plakātus, uz kuriem attēlots Suaress.

Viens no šiem attēliem ir vides reklāma, kas izvietota Riodeženeiro Kopakabanas pludmalē, Brazīlijā. Tajā visā to spožumā redzami Suaresa nu jau bēdīgi slavenie zobi, bet pati reklāma kļuvusi par vienu no tūristu iemīļotākajiem objektiem pilsētā. Pilsētas viesi veido rindas, lai nofotografētos futbolista "zobos".

"Adidas" piebilst, ka neplāno izmantot Suaresu vēl kādās mārketinga aktivitātēs Pasaules kausa laikā, tomēr par tālāku sadarbību ar futbolistu uzņēmums runāšot ar viņu pašu un viņa komandu.

Kā vēstīts, Suaress sodīts ar deviņu spēļu diskvalifikāciju Urugvajas izlases rindās, kā arī viņš uz četriem mēnešiem diskvalificēts no jebkādām ar futbolu saistībām darbībām. Tāpat viņam jāsamaksā 82 000 eiro liels naudas sods.

Četru mēneša soda laikā Suaresam liegts atrasties futbola stadionos. Tāpat viņam liegta ieeja stadionos, kuros spēlēs Urugvajas izlase, piespriesto deviņu spēļu laikā.

Šādi Starptautiskā Futbola federāciju asociācija rīkojusies pēc tam, kad spēlētāj Pasaules kausa finālturnīra priekšsacīkstē ar Itāliju atstāja zobu pēdas itāļa Džordžio Kjelīni plecā.

2014.gada Pasaules kausa finālturnīra priekšssacīkšu D grupas pēdējā spēlē Urugvaja izmantoja iegūto skaitlisko vairākumu un ar 1:0 (0:0) pieveica Itāliju. Itāļus mazākumā atstāja tiesnesis, strīdīgā situācijā piešķirot sarkano kartīti. Savukārt spēles 79.minūtē tiesneši "nogulēja" Suaresa kārtējo kodienu, šoreiz viņš savu zobu pēdas atstāja itālim Džordžio Kjelīni plecā. Drīz pēc šī incidenta Urugvaja guva uzvaru nesošos vārtus.

Arī iepriekš Suaress futbola cīņās ņēmis talkā zobus un par to ticis sodīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!