Foto: Reuters/Scanpix
No amata atkāpies populārās kopbraukšanas aplikācijas "Uber" vadītājs Treviss Kalaniks, liecina kompānijas paziņojums.

Kalanika atkāpšanās seko pēc mēnešiem garas ASV ģenerālprokurora Ērika Holdera izmeklēšanas. Holders, kuru nolīga pati kompānija, pētīja "Uber" iekšējo kultūru un darba vides apstākļus. Izmeklēšana uzsākta pēc tam, kad bijusī darbiniece apvainoja uzņēmumu, ka tas darbinieku vidū pieļauj seksuālo uzmākšanos.

Informācijas avoti aģentūrai "Reuters" sacījuši, ka arī investori, norādot, ka uzņēmumam vajadzīgs jauns vadības stils, vairākkārt centušies panākt Kalanika aiziešanu no kompānijas.

"Es mīlu "Uber" vairāk par visu šajā pasaulē, un šis ir ļoti grūts brīdis manā dzīvē, bet esmu nolēmis pieņemt investoru prasību man atkāpties no amata. Tādējādi "Uber" var atgriezties pie izaugsmes, nevis tik nomocīts ar kārtējām iekšējām cīņām," sacīja Kalaniks.

Viņš, lai gan vairs nebūs uzņēmuma vadītājs, paliks kompānijas valdē.

Taksometru kompānijas "Uber" popularitāti galvenokārt vairo automašīnu vienkāršotā izsaukšana ar telefona aplikāciju palīdzību, kā arī salīdzinoši lētākās cenas. Tās tiek panāktas, savedot kopā ārštata taksistus un pasažierus. Latvijā pēc līdzīga darbības principa strādā Igaunijā dibinātā kompānija "Taxify" .

Ātrā popularitāte uzņēmumam atnesusi arī virkni ienaidnieku. Pret kompāniju iesākti tiesu darbi dažādās pasaules valstīs saistībā ar nepietiekamu šoferu, kā arī automašīnu drošības pārbaudīšanu.

Kompānija dibināta 2009. gadā. Tās vērtība lēšama aptuveni 50 miljardu ASV dolāru apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!