Foto: LETA

Ņemot vērā Igaunijas ukraiņu organizāciju protestus, Igaunijas divi lielākie grāmatnīcu tīkli no veikalu plauktiem atsaukuši grāmatas, kuros apmelota Ukraina un attaisnota Krievijas agresīvā ārpolitika.

Igaunijas ukraiņu kopienas pārstāvji vēstulē grāmatnīcu "Apollo" un "Rahva Raamat" tīklu vadītājiem bija pauduši satraukumu, ka abu tīklu grāmatnīcās ir pieejamas daudzas propagandas grāmatas krievu valodā, kas aizskar ukraiņu tautas cieņu un Ukrainas valsts godu, kūda uz vardarbību pret ukraiņiem, attaisno Krievijas agresiju pret Ukrainu, sniedz melīgu informāciju par Eiropas Savienības un NATO soļiem.

"Šādu izdevumu lielais skaits ir liecība tam, ka šādā veidā krievu grāmatu tirgus valstī tiek tīšā veidā aizpildīts ar provokatīvu literatūru, kuras mērķis ir graut Igaunijas stabilitāti," teikts ukraiņu organizāciju vēstulē.

Abu grāmatnīcu tīklu vadītāji bez kavēšanās reaģējuši un no saviem veikaliem atsaukuši Krievijā izdotās ukrainofobiskās grāmatas, apliecināja Igaunijas ukraiņu kopienas pārstāvji.

Krievija 2014. gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014. gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!