Foto: AFP/Scanpix

Desmit Nobela prēmijas ekonomikā laureāti pirmdien brīdinājuši Lielbritāniju, ka izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) radītu milzīgu neskaidrību par tās kā tirdzniecības valsts nākotni un nodarītu ilgstošu ekonomisku kaitējumu.

"Mēs uzskatām, ka Lielbritānijai ekonomiski būtu labāk ES sastāvā," teikts laikrakstā "The Guardian" publicētajā ekonomistu vēstulē.

"Britu uzņēmumiem un strādniekiem nepieciešama pilna piekļuve vienotajam tirgum. "Brexit" radītu milzīgu neskaidrību par Lielbritānijas alternatīvajiem nākotnes tirdzniecības līgumiem gan ar pārējo Eiropu, gan ar tādiem nozīmīgiem tirgiem kā ASV, Kanāda un Ķīna," norādījuši ekonomisti.

Vēstuli parakstījuši Nobela prēmijas laureāti ekonomikā Džordžs Akerlofs, Kenets Erovs, Enguss Dītons, Pīters Daimonds, Džeimss Hekmens, Ēriks Maskins, Džeimss Merliss, Kristofers Pisaridis, Roberts Solovs un Žans Tirols.

Nobela prēmijas laureāti ekonomisti norādījuši, ka "Brexit" ekonomiskās sekas būtu jūtamas daudzus gadus, piebilstot, ka ekonomiskie argumenti skaidri runā par labu palikšanai ES.

Lielbritānijā ceturtdien notiks referendums par palikšanu vai izstāšanos no ES.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!