Foto: Reuters/Scanpix

ASV prezidents Baraks Obama paziņojis, ka vienojies ar Lielbritānijas premjerministru Deividu Kameronu par nepieciešamību atstāt spēkā esošās sankcijas pret Krieviju.

"Mēs vienojāmies par sankciju uzturēšanu pret Krieviju tik ilgi, kamēr tā nepārtrauks savu agresiju Ukrainā," teica Obama.

Pēc viņa vārdiem, abas puses apspriedušas jautājumus par nepieciešamo atbalstu Ukrainai un reformu realizēšanu.

Jau vēstīts, ka ES ārlietu dienests ieteicis atcelt pret Krieviju vērstās sankcijas, ja Maskava pārstās "destabilizēt" Ukrainu, liecina četru lapaspušu garais dokuments, kuru dalībvalstīm trešdien,14.janvārī, nosūtījusi ES augstākā pārstāve ārlietās Federika Mogerīni

Savukārt neilgi pēc publiskotās informācijas par Eiropas Savienības (ES) ārlietu dienesta ieteikumu mīkstināt sankcijas pret Kremli, Krievijas mediji publiskojuši to valstu sarakstu, kas martā gaidāmajā ES līderu samitā varētu iestāties pret turpmākām sankcijām pret Krieviju.

Aģentūra "Itar-tass", atsaucoties uz diplomātiskiem avotiem Briselē, ziņo, ka šīs valstis, kas sankciju turpināšanu pret Krieviju varētu neatbalstīt, ir Slovākija, Ungārija, Austrija, Francija, Čehija, Itālija un Kipra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!