Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs atbrīvojis Vladimiru Jakuņinu no valsts dzelzceļa uzņēmuma "Rossijskije žeļežnije dorogi" (RŽD) prezidenta amata un šajā amatā iecēlis līdzšinējo Krievijas transporta ministra pirmo vietnieku Oļegu Belozerovu.

"Esmu nolēmis iecelt jūs par akciju sabiedrības "Rossijskije žeļeznije dorogi" vadītāju, vienlaikus atbrīvojot no Krievijas Federācijas transporta ministra pirmā vietnieka pienākumiem," sacīja Medvedevs, ceturtdien tiekoties ar Belozerovu savā Piemaskavas rezidencē Gorkos.

"Jums nekavējoties jāstājas pie pienākumu pildīšanas. Rīt visas pienākumu pieņemšanas noteikti tiks veiktas," piebilda Medvedevs.

Krievijas premjers sacīja, ka dzelzceļš ir ļoti sarežģīts mehānisms, kurā strādā vairāk nekā miljons cilvēku, un no kura veiksmīgas darbības ir atkarīga valsts attīstība kopumā.

45 gadus vecais Belozerovs bija Krievijas transporta ministra vietnieks kopš 2009. gada, kopš šā gada maija - pirmais vietnieks. No 2004. līdz 2009. gadam vadījis Krievijas federālo autoceļu aģentūru "Rosavtodor".

Jau ziņots, ka Jakuņins ir apstiprinājis, ka pēc Kaļiņingradas apgabala gubernatora vēlēšanām pārstāvētu šo apgabalu Krievijas parlamenta augšpalātā Federācijas padomē. Jakuņina kandidatūru Federācijas padomes deputāta amatam izvirzījis Kaļiņingradas apgabala gubernatora pienākumu izpildītājs Nikolajs Cukanovs, kurš gubernatora vēlēšanās kandidēs uz jaunu amata termiņu. Kaļiņingradas apgabala gubernatora vēlēšanas notiks 13. septembrī.

Vēstīts arī, ka Jakuņins varētu ieņemt pašlaik vakanto palātas pirmā vicespīkera amatu.

67 gadus vecais Jakuņins bija RŽD prezidents kopš 2005. gada, iepriekš viņš bijis Krievijas transporta ministra vietnieks un satiksmes ceļu ministra pirmais vietnieks. Jakuņins tiek uzskatīts par Krievijas prezidenta Vladimira Putina tuvu sabiedroto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!