Foto: Reuters/Scanpix
Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro pamatīgi sadusmojies uz ASV pārtikas ražošanas gigantu "Kraft Heinz" - viņš, nosaucot uzņēmuma pārstāvjus Karakasā par parazītiskiem buržujiem, solījis parūpēties, lai kapitālisti saņemtu pienācīgu cietumsodu, vēsta "Fortune.com".

Kā intervijā nacionālajai televīzijai sacījis valsts līderis, uzņēmums "Kraft Heinz", kas vislabāk pazīstams ar savu slaveno kečupa zīmolu, ilglaicīgi sabotējis Venecuēlas ekonomiku.

Kā liecinot Maduro pieejamā informācija, "Kraft Heinz" Venecuēlā ražošanā radījis mākslīgu deficītu. Valsts līderis gan intervijā nesniedza faktiskus sava apgalvojuma pierādījumus, toties sacīja, ka šo informāciju valsts valdībai snieguši uzņēmuma darbinieki.

Kompānija, kā Venecuēlas līderim ziņojuši strādnieki, apzināti aizlaidusi postā 2,5 tonnas kviešu miltu. Maduro dusmojies, ka tā vietā, lai realizētu produkciju tik ļoti nepieciešamajā pārtikā, "Kraft Heinz" vienkārši ļāvis pienākt miltu derīguma termiņam.

"Es ticu darba ļaudīm un domāju, ka viņi saka tīru patiesību. Pietiek, buržuāzijai ir jādara gals. Viņu laiks ir iztecējis," sacījis prezidents.

Kā skaidro CNN, iespējams, Venecuēlas ekonomika pašlaik būtu vērtējama kā visvājākā pasaulē. Neskatoties uz faktu, ka Karakasai pieder vislielākās naftas rezerves pasaulē, valsts nespēj tās pašlaik efektīvi izmantot, vienlaikus pēc ekspertu aplēsēm valstī novērojama hiperinflācija aptuveni 500% apmērā un Starptautiskais Valūtas fonds prognozē, ka 2015. gada laikā Venecuēlas tautsaimniecība saruks par 10%.

Ziņots, ka šī gada martā ASV pārtikas industrijas giganti "Heinz" un "Kraft Foods" publiskojuši paziņojumu par apvienošanos, tādējādi izveidojot pasaulē piekto lielāko pārtikas produktu un dzērienu ražošanas kompāniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!