Foto: F64

ASV farmācijas milzis "Pfizer" oficiāli izbeidzis centienus iegādāties Lielbritānijas zāļu ražotāju "AstraZeneca".

Bitu kompānija noraidīja 85 miljardu eiro vērto "Pfizer" iegādes piedāvājumu. Ja darījums būtu noticis, abu kompāniju apvienošanās radītu pasaulē lielāko farmācijas uzņēmumu.

Pirmdienas vakarā beidzās nākamā piedāvājuma izteikšanas termiņš. "Pfizer" tādējādi oficiāli ir atmetis savus centienus iegādāties "AstraZeneca", sastopoties ar britu politiķu, zinātnieku un "AstraZeneca" valdes opozīciju, atzīst "The Guardian".

"Mēs joprojām uzskatām, ka mūsu galīgais piedāvājums bija pievilcīgs un atspoguļoja "AstraZeneca" vērtību, saskaņā ar to informāciju, kas bija mūsu rīcībā," atzina "Pfizer" vadītājs Ians Rīds.

Lielbritānijas uzņēmuma valde noraidīja "Pfizer" piedāvājumu maksāt 55 sterliņu mārciņas par akciju, kā pārāk zemu. Tā norādīja, ka tā izvērtēs piedāvājumu tikai tad, ja tas būs vismaz 58 mārciņas par akciju.

Kā vēstīts, "Pfizer" centieni pārņemt "AstraZeneca" izraisīja plašu rezonansi Lielbritānijā.

Bijušais Lielbritānijas zinātnes ministrs, miljardieris lords Deivids Seinsburijs aicināja premjeru Deividu Kameronu apturēt darījumu. Savukārt "AstraZeneca" bijušais vadītājs Deivids Bārns "Pfizer" sākotnējo piedāvājumu nosauca par "dievlūdzēja mēģinājumu izsūkt dzīvības spēkus no sava upura". 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!